Övertorneå evenemang

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Upp och hoppa, Sverige!

31 januari kl. 07:00 - 23:30

Stillasittande är ett globalt problem och vi i Sverige är inget undantag. Med kampanjen Upp och hoppa, Sverige, uppmanar vi hela Sverige till mer fysisk aktivitet i vardagen och vill inspirera till mer rörelseglädje.

I Sverige sitter vi i genomsnitt 9 timmar om dagen. För mycket stillasittande leder till en rad negativa hälsoeffekter. Man blir tröttare, mindre effektiv och risken ökar för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och vissa cancerformer. Stillasittande förkortar livet. Men om man bryter stillasittandet bryter man också många av de negativa effekterna.

I initiativet “Upp och hoppa, Sverige!” engagerar sig Generation Pep alla samarbetspartners, våra peppare och flera av våra skolor som är anslutna till Pep Skola tillsammans i en manifestationsdag den 31 januari för alla barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv.

I Övertorneå hoppar vi för alla barns rätt till en god hälsa 31 januari kl. 10:00!

Visst står även din arbetsplats bakom barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv? Hoppa, filma och skicka filmen till oss så samlar vi ihop alla filmer som sedan publiceras i kommunens sociala medier!

Tack för att ni väljer att vara med och öka kunskapen om stillasittandet och fysisk inaktivitet.

Detaljer

Datum:
31 januari
Tid:
07:00 - 23:30